Politika

Slovenija

Slovenska vlada odbacila referendum

Slovenska vlada odbacila referendum

Kako je objavljeno nakon sjednice vlade, Jelinčičev prijedlog nije prihvaćen jer je preuranjen, odnosno zato što Hrvatska još nije zaključila pristupne pregovore niti ispunila sve uvjete za članstvo

Slovenska vlada nije prihvatila prijedlog predsjednika Slovenske nacionalne stranke Zmage Jelinčiča da se u Sloveniji organizira konzultativni referendum na kojem bi Slovenci odgovarali na pitanje može li Hrvatska u Europsku uniju ući samostalno.

Kako je objavljeno nakon sjednice vlade, Jelinčičev prijedlog nije prihvaćen jer je preuranjen, odnosno zato što Hrvatska još nije zaključila pristupne pregovore niti ispunila sve uvjete za članstvo.

"Slovenija sva otvorena pitanja s Hrvatskom želi rješavati dijalogom, te na načelima dobrosusjedskih odnosa i suradnje", rekao je glasnogovornik slovenske vlade Valentin Hajdinjak.

Dodao je da slovenska vlada hrvatske pristupne pregovore vidi kao pozitivan poticaj za međudržavne odnose jer je rješavanje otvorenih pitanja sa susjednim državama jedan od temeljnih kriterija za članstvo u Europskoj uniji.


Reci što misliš!