Politika

Press konferencija

Sanader o ustavnim promjenama

Sanader o ustavnim promjenama

Jučer je potpredsjednik Hrvatskog sabora i član Predsjedništva HDZ-a Vladimir Šeks demantirao napise u medijima kako je izjavio da se HDZ zalaže za čisti parlamentarni sustav

Predsjednik Vlade i HDZ-a Ivo Sanader trebao bi danas u središnjici svoje stranke održati konferenciju za novinare na temu "Ustavne promjene".

Jučer je potpredsjednik Hrvatskog sabora i član Predsjedništva HDZ-a Vladimir Šeks demantirao napise u medijima kako je izjavio da se HDZ zalaže za čisti parlamentarni sustav.

Šeks tvrdi kako je novinarima rekao da će u ponedjeljak biti održana tematska sjednica Odbora za Ustav na kojoj će se razmotriti različite inicijative za moguće promjene Ustava, pa tako i ona Smiljka Sokola i grupe javnih radnika koji se zalažu za uvođenje parlamentarnog sustava.

"Izrijekom sam rekao da to nije inicijativa HDZ-a, a na upit kakvo je moje mišljenje o tome rekao sam da sam za to da se razmotri uvođenje parlamentarnog sustava.

HDZ nije razmatrao ni jednu ustavnu promjenu niti je to bilo predmetom rasprave na sjednicama Predsjedništva stranke", rekao je Šeks.


Reci što misliš!