Politika

SDP

Antičević Marinović: Toliko željene promjene nisu se dogodile

Antičević Marinović: Toliko željene promjene nisu se dogodile

Prva zadarska SDP-ovka smatra da je na proteklim parlamentarnim izborima ostvaren dobar rezultat kad je sa 4 izabrana zastupnika u 9. izbornoj jedinici i da je to do sad najbolji rezultat

Sinoć je u zadarskom hotelu Kolovare održana izvještajna konvencija zadarskog SDP-a. Izvješće o radu Gradske organizacije SDP-a Zadar u proteklom jednogodišnjem razdoblju podnijela je predsjednica Ingrid Antičević Marinović.

To su razdoblje obilježili smrt predsjednika Ivice Račana i izbor novog predsjednika SDP-a Zorana Milanovića. Za izbor Milanovića, Ingrid Antičević Marinović je kazala da je to bio praznik demokracije te da je novi predsjednik izabran na najdemokratskiji način.

Prva zadarska SDP-ovka smatra da je na proteklim parlamentarnim izborima ostvaren dobar rezultat kad je sa 4 izabrana zastupnika u 9. izbornoj jedinici i da je to do sad najbolji rezultat. U Gradu Zadru, kazivala je Antičević Marinović svaki treći birač glasovao je za SDP.

- Toliko željene promjene za koje se izjasnila većina građana, nažalost se nisu dogodile. Za građane Hrvatske ima puno loših vijesti. Raste unutarnji i vanski dug, inflacija, a plaće ne prate troškove života. Sve više radnika ponovno ne dobiva plaču, a broj nezaposlenih se trajno ne smanjuje. Ova vlast dozvoljava da se politički reketari, a bogme, to nerijetko čini i sama, kazivala je Ingrid Antičević Marinović.

Po njoj se ulazak u EU pretvorio u teško mučenje, jer se vlada zaplela u ZERP-ovsku mrežu laži i petljanja, osobito nakon tajnog potpisivanja sporazuma u Bruxellesu, kad se obvezala da istog neće aktivirati. Vlada, time šalje poruku da je Hrvatska neozbiljna državica koja ne zaslužuje ništa drugu nego da ju se ponižava i ismijava.

Članovima SDP-a obratila se i nezavisna gradska vijećnica iz kovote SDP-a Erma Ivoš Nikšić koja je ustanovila da mladi sve više prepoznaju politiku SDP-a, a da su hrvatski kapitalisti ti koji ne vjeruju u kapitalizam, nego u socijalizam za bogate i to baš na temelju ortačkog društva koji je na snazi.

Zadarski SDP-ovci izabrali su sinoć i delagate za Konvenciju SDP-a koja će se 10. svibnja održati u Zagrebu.


Reci što misliš!