Politika

Lokalni izbori

Bandić kandidiran za gradonačelnika

Bandić kandidiran za gradonačelnika

Još uvijek postoji mogućnost da se na sjednici Gradskog odbora, koji će 11. rujna raspravljati o Bandićevoj kandidaturi, pojavi i neki drugi prijedlog

Izvršni odbor zagrebačkog SDP-a kandidirao je Milana Bandića za gradonačelnika i tako uspio iznenaditi ne samo dio javnosti, nego i središnjicu stranke. Ovako brzom kandidaturom suradnici zagrebačkoga gradonačelnika, koji čine većinu Izvršnog odbora, pokušat će preduhitriti eventualne protukandidate.

Kandidaturu je potvrdio i glavni tajnik SDP-a Ivan Dragovan. Izvršni odbor predložio ga je Gradskom odboru, a Gradski odbor će na svojoj sjednici donijeti konačnu odluku o kandidatu za predstojeće lokalne izbore, rekao je Dragovan.

Objasnio je kako je to standardna procedura u stranci da bi se do kraja rujna utvrdili kandidati SDP-a za lokalne izbore. Međutim, još uvijek postoji mogućnost da se na sjednici Gradskog odbora, koji će 11. rujna raspravljati o Bandićevoj kandidaturi, pojavi i neki drugi prijedlog.

U središnjici stranke rekli su da nisu znali za tu odluku Izvršnog odbora, međutim, dodaju, kako su očekivali da će Bandić požuriti s kandidaturom s obzirom na trenutačno stanje u Zagrebu.


Reci što misliš!