Politika

Prostorni plan uređenja grada Zadra

SDP: Bezakonje po pitanju Detaljnog plana uređenja Maraska parka

SDP: Bezakonje po pitanju Detaljnog plana uređenja Maraska parka

Detaljni plan prelazi predviđene granice Prostornog plana za nekoliko tisuća kvadrata

Ingrid Antičević Marinović i Omerka Šarić, predsjednica i dopredsjednica Gradske organizacije SDP-a na današnjoj su konferenciji za novinare upozorile na, po njihovim riječima,'bezakonje gradske vlasti u koje žele uplesti i Gradsko vijeće kako bi pobjegli od vlastite odgovornosti'.

Naime, u pitanju je Detaljni plan uređenja Maraska parka koji nije u skladu s Prostornim planom koje je usvojilo Gradsko vijeće.

"Detaljni plan koji po novom prelazi predviđene granice Prostornog plana za nekoliko tisuća kvadrata, 'ispravile' su gradske službe pod poglavaricom Nives Kozulić te nam pokušavaju objasniti da se dogodila greška koja se može riješiti ispravkom. Normalan put za popravak nekakve greške može biti samo tako da se započne zakonska procedura koja će trajati više mjeseci što međutim gradska vlast ne želi" kaže članica Gradskog vijeća Omerka Šarić koja je tek u Glasniku Grada Zadra uvidjela nepravilnost. Šarić tvrdi da je Glasnik od 19. svibnja tek bio dostupan nakon sjednice Gradskog vijeće 29. svibnja stoga se nije moglo ranije reagirati.

Ministarstvo za zaštitu okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva je poslalo dopis kako se ne radi o tehničkoj pogrešci već o neusklađenost konačnog prijedloga Detaljnog plana s Prostornim planom što ide u prilog opozicije.

"Sada pokušavaju donijeti nekakav akt "Zaključak o ispravci greške" koji je potpuno nezakonit i u sve to pokušavaju uvući članove Gradskog vijeća" rekla je Antičević- Marinović te dodala kako će SDP poduzeti sve zakonske mjere te intervenirati kod institucija koje štite zakonitost i koje su zadužene za sankcioniranje zlouporabe položaja.


Reci što misliš!