Politika

HSU

U Dragama u nedjelju održana Osnivačka skupština općinske organizacije HSU

U Dragama u nedjelju održana Osnivačka skupština općinske organizacije HSU

Osnivačkoj skupštini nazočio je i Branislav Jelenić, predsjednik Županijske organizacije HSU Zadarske županije sa svojim suradnicima

Na inicijativu mještana, u nedjelju, 19. listopada, u mjestu Drage održana je Osnivačka skupština Općinske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika. Na ovom stranačkom skupu istaknuto je da je osnivanje organizacije HSU još jedan kvalitativno novi doprinos političkom pluralizmu, koji će u značajnoj mjeri utjecati na ukupni društveni i politički život na području Općine Pakoštane.

Došlo je vrijeme, da se uz postojeće političke opcije, stvori organizacija koja će svojim političkim djelovanjem ponuditi novu dimenziju cjelokupnom razvitku ovoga kraja te koja će posebno voditi računa o kvaliteti života i potreba, kako umirovljeničke populacije, tako i svih socijalno ugroženih.

Osnivačkoj skupštini nazočio je i Branislav Jelenić, predsjednik Županijske organizacije HSU Zadarske županije sa svojim suradnicima.

Gospodin Jelenić je, obraćajući se nazočnima, posebno apostrofirao da je glavna intencija Hrvatske stranke umirovljenika usmjerena na jačanje infrastrukture Stranke, tj. formiranje novih organizacija i povjerenika u svim većim mjestima Zadarske županije. To bi trebala biti važna jezgra razvoja, djelovanja i utjecaja Hrvatske stranke umirovljenika.

Pred nama je najzahtjevniji ispit - predstojeći lokalni izbori, za koje se moramo dobro pripremiti. Jer jedino mjerilo naše uspješnosti je rezultat kojeg ćemo polučiti na izborima-

Kroz svoje djelovanje, HSU je od osnutka 1996. godine ostvario zapažene rezultate koji su bitno utjecali na ostvarivanje prava i zaštite umirovljenika, kao i na konsolidaciju mirovinskog sustava u cjelini.

Važno mjesto naših političkih zahtjeva u ovm trenutku ima božićnica. Ukoliko se ona i realizira na državnoj, naš je zadatak da se za nju izborimo i na lokalnoj razini, istaknuo je gospodin Jelenić,

Za predsjednika Općinske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika Općine Pakoštane izabran je gospodin Branislav Marketin, a za zamjenika Slavko Šarić. U Općinski odbor izabrani su Mladen Barešić, Klonimir Vulin i Ljerka Gregurić.

 


Reci što misliš!