Politika

Pregovori za EU

Slovenci odlučuju o hrvatskim pregovorima

Slovenci odlučuju o hrvatskim pregovorima

Pahor je najavio da će nastojati postići jedinstveno stajalište slovenskih stranaka o Hrvatskoj, a o svemu će onda sutra raspravljati i slovenska vlada

Slovenski premijer Borut Pahor danas će održati konzultacije s čelnicima parlamentarnih stranaka i donijeti odluku o tome hoće li Slovenija Hrvatskoj konačno deblokirati pregovore, javlja Totalportal.hr .

Pahor i dalje ne isključuje mogućnost da Slovenija zaustavi hrvatski pregovarački proces zbog šest poglavlja koja su, kako kažu, kontaminirana prejudiciranjem granice.

Slovenski uvjet za rješenje mogućeg zapleta je kompromisni dogovor o izjavi koju bi u tom smislu dala hrvatska vlada, o čemu još pregovaraju francusko predsjedništvo EU-a i slovenska diplomacija.

Taj, novi francuski prijedlog još razmatra i hrvatska strana. Ministar vanjsih poslova Gordan Jandroković kaže da oko svojih načela nećemo popustiti

Pahor je najavio da će nastojati postići jedinstveno stajalište slovenskih stranaka o Hrvatskoj, a o svemu će onda sutra raspravljati i slovenska vlada.


Reci što misliš!

  Vezane vijesti