Politika

Dan žena

Žene zadarskog SDP-a proslavile Dan žena

Žene zadarskog SDP-a proslavile Dan žena

Ingrid Antičević Marinović je podsjetila prisutne na borbu Rose Parks koja je svojim primjerom zapalila borbu protiv rasne segregacije u Americi

Žene zadarskog SDP-a organizirale su jučer svoju tradicionalnu proslavu u povodu Dana žena. U popunjenoj dvorani hotela Kolovare organizarn je prigodni prijem i druženje na kojem su uz kandidatkinju za gradonačelnicu Ingrid Antičević-Marinović, okupljene žene pozdravile i Gordana Sobol, predsjednica saborskog Odbora za ravnopravnost spolova, Renata Sabljar Dračevac, kandidatkinja za zamjenicu župana i Irena Dragić, predsjednica zadarskog Foruma žena SDP-a.

Saborska zastupnica SDP-a i predsjednica sabroskog Odora za prava žena Gordana Sobol je rekla kako su zadarska i županijska organizacija SDP-a predvodnice u uključivanju žena u politički život budući da su žene kanidatkinje za najviše dužnosti. -Ponosna sam što SDP nikad nije prestao obilježavati Dan žena, pa ni onda kada se tvrdilo da je to relikt komunizma, rekla je Sobol.

Ingrid Antičević Marinović je podsjetila prisutne na borbu Rose Parks koja je svojim primjerom zapalila borbu protiv rasne segregacije u Americi. -Ona je bila mala žena i radnica koja je bila umorna od bespomoćnosti i koja je jednostavno rekla „dosta" ugnjetavanju. Usprkos teškoćama, jedna mala žena napravila je velik korak u demokratizaciji Amerike, rekla je Antičević Marinović.

Domaćica skupa je izjavila kako i u Zadru treba reći "dosta" podobnosti i situaciji da diploma manje vrijedi od stranačke iskaznice vladajuće stranke. -Ako je mogla Rosa Parks, možemo i mi. Možemo izgraditi grad dostojan čovjeka i po mjeri Zadrana, zaključila je Antičević Marinović.


Reci što misliš!