Politika

SDP

Linić: Sanader bičem ide na građane

Linić: Sanader bičem ide na građane

'Vlada ima mogućnost primjeniti interventne zakone, a ona to čini samo na radnicima i najugroženijima, dok je bogati sloj izuzet iz tih mjera. Sanader bičem ide na građane, a pritom ne dira bogate', oštar je bio Linić

Na jutrošnjoj konferenciji za medije, predstavnici Socijaldemokratske partije Hrvatske govorili su o aktulanom Vladinom rebalansu proračuna i njegovim negativnim posljedicama za građane u vremenu recesije.

Saborski zastupnik Luka Denona, osvrnuvši se na odbijene antirecesijske prijedloge SDP-a i trenutačnih deset HDZ-ovih mjera, kazao je kako su one usmjerene protiv najugroženijeg sloja hrvatskih građana.

'U krizi koja jest, treba povući i neke teške poteze, a to su prije svega potpuna reforma javnog sektora, te zdravstvenog i mirovinskog sustava, a Vlada to ne čini onako kako bi trebala', istaknuo je Denona, dodavši kako su 'građani ti koji spašavaju državu, no tko će sada spasiti građane od te iste države?'

'Rebalans proračuna nije antirecesijski, ne potiče gospodarstvo, izvoz, otvaranje novih radnih mjesta, niti zadržavanje postojećih, već je usmjeren isključivo na smanjenje rashoda', kazao je Slavko Linić.

'Vlada ima mogućnost primjeniti interventne zakone, a ona to čini samo na radnicima i najugroženijima, dok je bogati sloj izuzet iz tih mjera. Sanader bičem ide na građane, a pritom ne dira bogate', oštar je bio Linić, zaključivši kako je Sanadera strah ocjene građana na lokalnim izborima.

Ingrid Antičević-Marinović, SDP-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Zadra, još jednom je istaknula projekt Pelješkog mosta kao nepotrebnu egzibiciju, umjesto koje se trebalo ulagati u radna mjesta, nove vrtiće, škole,  studentske domove i druge ustanove.

'Trenutačno prosječno nedostaje oko 2000 kuna za najosnovnije potrebe u svakom hrvatskom domaćinstvu', kazala je Antičević-Marinović, te se, spomenuvši smanjenja i neisplaćivanja plaća građanima, prozaično prisjetila Enciklike pape Lava XIII, u kojoj stoji kako je grijeh prema Bogu i ljudima neisplaćivanje zaslužene plaće.


Reci što misliš!