Politika

Sučeljavanje

Prvo sučeljavanje Vrančića i Antičević-Marinović proteklo u žestokom tonu

Prvo sučeljavanje Vrančića i Antičević-Marinović proteklo u žestokom tonu

HDZ-ov kandidat nazvao je Antičević Marinović "starom partijašicom", na što mu je ona odgovorila: "Pa vi ste bili član partije". Ljutiti Vrančić rekao je kako je "dosta komunističkih laži"

U sklopu novinarske radionice "Izborno izvještavanje za vrijeme lokalnih izbora 2009.", održane u Zadru od 24. do 26. travnja, danas je organizirano prvo sučaljevanja dvoje kandidata za dužnost gradonačelnika/ce Grada Zadra - Ingrid Antičević-Marinović i dr. Zvonimira Vrančića.

Oboje kandidata pokušali su makismalno iskoristiti svoje vrijeme za davanje odgovora na pitanja moderatora Nedjeljka Jusupa i nazočnih novinara, kako bi 'između redaka' ubacili i ponešto iz svojih izbornih programa, budući da je još malo vremena ostalo do izbornog dana, 17. svibnja pa je svaki trenutak dobro došao.

Da će kampanja biti žestoka, potvrdilo je to danas oboje kandidata čije je sučeljavanje na trenutke nalikovalo na svađu. Ipak, budući da je riječ o zrelim i iskusnim političarima, i to su prepucavanje vješto pretočili u obranu vlastitih stajališta i programa kojima će nastojati pridobiti birače.

Iako suprostavljeni, Vrančić i Antičević-Marinović u svojim programima kao prioritet ističu poboljšanje socijalne slike Zadra, kroz oživljavanje gospodarstva, poduzetništa, obrazovanja i drugih segmenata života.

Ono u čemu se konkurenti ne slažu jest odnos lokalnih medija prema njihovim strankama, odnosno koalicijama. I dok Vrančić tvrdi da su zadarski mediji objektivni, Antičević-Marinović kaže kako Slobodna Dalmacija i Jutarnji list već duže vrijeme kontinuirano ne izvještavaju s tiskovnih konferencija SDP-a (iako spomenuti mediji nisu lokalni, pr.a.)

Na pitanje koliko će novca potrošiti na kampanju, Vrančić je rekao kako će troškovi iznositi oko 500.000 kuna, dok je Antičević-Marinović izjavila da će SDP s koalicijskim partnerima potrošiti 150.000 kuna. Oboje su rekli da su spremni javnosti predočiti račun kampanje nakon izbora.

HDZ-ov kandidat nazvao je Antičević Marinović "starom partijašicom", na što mu je ona odgovorila: "Pa vi ste bili član partije". Ljutiti Vrančić rekao je kako je "dosta komunističkih laži".

Vrančić je nekoliko puta prekidao Antičević-Marinović, čija izlaganja jesu bila duža od njegovih, uz napomenu "kako gospođa Antičević-Marinović prelazi granice lokalnog te stanje u Zadru stalno komparira s primjerima s državne raznine", njegova je protukandidatkinja to komentirala: "Naravno, sada se služite klasičnom politikom HDZ-a - prekinuti neku diskusiju odmah čim se počne govoriti istina".

Na pitanje novinara hoće li, ukoliko se dogodi da Gradsko vijeće bude sastavljeno od njima oporbenih kandidata, surađivati s njima i podržavati ideje od zajedničkog interesa, oboje su odgovorili potvrdno.

Iako oboje tvrde da redovno komuniciraju s građanima, danas su izjavili da će im na usluzi biti stalno te da će njihovi mobiteli biti dostupni građanima, ali i novinarima koji s čelnicima gradova i županija najčešće komuniciraju preko glasnogovornika.


Reci što misliš!