Politika

Nagrađena, a ne suspendirana...

Kosor odgovorila: 'Laž je da sam bila član kumrovečke škole'

Kosor odgovorila: 'Laž je da sam bila član kumrovečke škole'

Kosor je, naime, jučer, reagirajući na Šišljagićevu izjavu kojom je premijeru Ivi Sanaderu najavio 'rat do istrebljenja svim političkim sredstvima', rekla da se radi o 'govoru mržnje'

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, zamoljena da prokomentira današnje izjave Vladimira Šišljagića, izjavila je da one potvrđuju kojem civilizacijskom krugu pripada predsjednik HDSSB-a, te ustvrdila da se Šišljagić služi lažima i jezikom mržnje kojima želi sakriti neke činjenice.

Šišljagić je u Hrvatskom saboru na konferenciji za novinare izjavio da je potpredsjednica Vlade Kosor bila 'istaknuti član kumrovečke škole' te da ju je, kako je naveo, Antun Vrdoljak suspendirao s Hrvatskog radija zbog članstva u Pokretu za Jugoslaviju.

Kosor je Hini u telefonskom razgovoru izjavila da se Šišljagić i dalje služi 'jezikom mržnje i diskvalifikacijama', te da 'lažima želi sakriti neke činjenice'.

Kosor je, naime, jučer, reagirajući na Šišljagićevu izjavu kojom je premijeru Ivi Sanaderu najavio 'rat do istrebljenja svim političkim sredstvima', rekla da se radi o 'govoru mržnje'.

'Vladimir Šišljagić nije naravno ništa demantirao od onoga što sam jučer rekla', ustvrdila je Kosor i naglasila da je Šišljagić danas 'izrekao laži'.

'Laž je da sam bila član kumrovečke, partijske škole. Laž je i nevjerojatna izjava da me je Vrdoljak suspendirao s HRT-a zbog članstva u Pokretu za Jugoslaviju jer me je gospodin Vrdoljak nagradio za moj rad u ratnim vremenima nagradom za životno djelo 'Ivan Šibl'', rekla je Kosor i dodala da ju je prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman 'osobno kandidirao za Predsjedništvo HDZ-a', nakon čega se, kaže, uključila u politički život, te postala zastupnica u Saboru i potpredsjednica HDZ-a.

'Laž je da sam 90-ih na bilo koji način bila i blizu Pokretu za Jugoslaviju, a činjenica je da sam tih godina radila za prognanike, izbjeglice i branitelje', naglasila je Kosor i ponovila da Šišljagićeve riječi 'pokazuju kojem civilizacijskom krugu pripada'.

'Pokušaj da me diskvalificira podrugljivim nazivom Suzana govori o tome kakvom civilizacijskom krugu pripada', rekla je potpredsjednica Vlade dodavši da Šišljagićeve riječi 'govore o njegovom liku i djelu'.


Reci što misliš!