Politika

Zbog novih nameta

HSU izlazi iz vladajuće koalicije?

HSU izlazi iz vladajuće koalicije?

Rekao je kako je s Vladinim predstavnicima dogovoreno da će se oporezivati neto iznos iznad tri tisuće kuna, a ne cjelokupan iznos mirovine, što je danas najavio ministar financija Ivan Šuker

Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) izići će iz vladajuće koalicije ako se ne promijeni način primjene najavljenog poreza od tri posto, potvrdio je čelnik HSU-a Silvano Hrelja. Rekao je kako je s Vladinim predstavnicima dogovoreno da će se oporezivati neto iznos iznad tri tisuće kuna, a ne cjelokupan iznos mirovine, što je danas najavio ministar financija Ivan Šuker, javlja HTV

Ako ministar Ivan Šuker ostane pri današnjem tumačenju, mi ćemo na središnjem odboru stranke donijeti odluku o napuštanju koalicije, rekao je Hrelja za Hinu. Kako tvrdim, ne samo da je prevaren HSU nego i cjelokupna javnost jer su svi mediji shvatili uvođenje poreza od tri posto na taj način te tako i prenijeli.

Prema izvorima bliskim Banskim dvorima, porezom od tri posto oporezivale bi se plaće i mirovine iznad 3000 kuna u cjelokupnom iznosu. To bi značilo da se na plaću ili mirovinu od 5000 kuna plaća 150 kuna poreza.

Doznaje se i da bi prijedlog za trošarine na mobilnu telefoniju bio porez od šest posto na ukupne prihode od SMS poruka i razgovora mobitelima. Procjenjuje se da bi to proračunu moglo donijeti 450 do 500 milijuna kuna.

Promjene u trošarinama mogle bi se odnositi i na automobile i mogućnost da se uvedu tri nove kategorije te luksuzne proizvode kao što su plovila i zrakoplovi.

 


Reci što misliš!