Politika

Rasizam ili šala?

Belusconi Obamu ponovno nazvao "osunčanim"

Belusconi Obamu ponovno nazvao

'Donosim vam pozdrave od osunčanog Baracka Obame. Nećete vjerovati, ali on i njegova supruga, koja je, također, pocrnjela, zajedno se sunčaju na plaži', kazao je Berlusconi

Talijanski premijer Silvio Berlusconi ponovno je nazvao američkog predsjednika Baracka Obamu 'osunčanim', poslije povratka sa Samita G20, održanog 24. i 25. rujna u Pittsburghu

'Donosim vam pozdrave od osunčanog Baracka Obame. Nećete vjerovati, ali on i njegova supruga, koja je, također, pocrnjela, zajedno se sunčaju na plaži', kazao je 72-godišnji političar pristalicama na skupu održanom proteklog vikenda u Milanu piše Daily Telegraph.

Rekao je i da je njegov odnos sa prvim crnim američkim predsjednikom Amerike 'dobar' i da je Obama 'dobar čovjek' s osjećajem za ironiju.

Berlusconi je izazvao bijes međunarodne zajednice u studenome prošle godine kada je prvi put rekao za Obamu da je 'pocrnio'.

On je to ponovio kasnije istog mjeseca i rekao da je svako tko smatra njegovu izjavu rasističkom imbecil i da nema smisla za humor.


Reci što misliš!