Politika

Deblokada

Slovenski odbor odobrio deblokadu

Slovenski odbor odobrio deblokadu

Pahor je najavio da će Vlada ovog tjedna prihvatiti prijedlog arbitražnog ugovora prema kojemu će se odrediti granica između Slovenije i Hrvatske

Odbor za poslove Europske unije slovenskog parlamenta jednoglasno je prihvatio da se na pristupnoj konferenciji s Hrvatskom, koja će se održati u petak, otvori šest i zatvori pet pregovaračkih poglavlja koje je Slovenija do sada blokirala, javlja HTV .

Zastupnik socijalnih demokrata (SD) Matijaž Frangeš, koji je vodio sjednicu, istaknuo je i da će Slovenija uz otvaranje i zatvaranje poglavlja donijeti i jednostrane izjave kojima će u hrvatskom pristupnom procesu zaštititi svoje interese.

Arbitražni sporazum na temelju drugog Rehnova prijedloga

Premijer Borut Pahor jutros se sastao s predsjednicima parlamentarnih stranaka. Nakon sastanka Pahor je najavio da će Vlada ovog tjedna prihvatiti prijedlog arbitražnog ugovora prema kojemu će se odrediti granica između Slovenije i Hrvatske. On je istaknuo da se nacrt sporazuma temelji na drugom Rehnovom prijedlogu. Vlada će nacrt poslati Odboru za vanjsku politiku.

U poslijepodnevnim satima očekuje se izvanredna sjednica parlamenta. Sjednicu su zahtijevale tri oporbene stranke zbog, kako tvrde, protuslovnih izjava predsjednika vlade o rješavanju graničnog pitanja s Hrvatskom.

 


Reci što misliš!