Politika

"Najveći protivnik sam ja sam sebi!"

Bandić: Nisam kukavica, ali samo su budale pretjerano hrabre

Bandić: Nisam kukavica, ali samo su budale pretjerano hrabre

Bandićeva službena kampanja počet će, najavio je, iduću subotu. Ranije su postojale priče da će turneja iz Iloka krenuti već danas, ali Bandić je izgleda ipak odlučio da je 35 dana u autobusu previše

Bez obzira hoćete li glasati za njega ili ne, Milanu Bandiću morate priznati da doista ima energije. U predsjedničku kampanju zagrebački gradonačelnik ušao je silovito; nakon već legendarnog "showa" na Sljemenu par dana se pritajio, a onda je počeo iskakati iz svakog ugla.

Zagreb - Kutina - Osijek - Vukovar - Osijek i sve to u jednom danu!

U utorak ujutro je šetao po zagrebačkoj špici i družio se s građanima pa popričao usput i sa svojim dragim prijateljem Ćirom Blaževićem (koji će ipak, prema stranačkoj liniji, morati glasati za Hebranga), pa je zatim otvarao Unicefov dućan u Ilici, pa se poslijepodne pojavio na svečanosti Martinja u Kutini, pa je gledao gimnastiku u Osijeku, pa je bio na koncertu Kemala Montena u Vukovaru, pa se opet vratio u Osijek gdje je danas dobio zahvalnicu od Crvenog križa.

Sve to je Bandić stigao u nešto više od 24 sata i to prije nego mu je kampanja uopće službeno počela! "Ne znam koliko smo dosad skupili potpisa, ali uopće ne sumnjam da ćemo vrlo brzo skupiti potrebnih 10.000", kaže Bandić i objašnjava kako mu mogućnost neuspjeha uopće ne pada na pamet. Zbog toga i jest, kako je i sam istaknuo, dva mjeseca ispipavao puls nacije da bi se napokon kandidirao kad je "uvidio da će pobijediti" jer ga "samo sudjelovanje ne zanima".

"Najveći protivnik sam ja sam sebi!"

"Ja već sad ne govorim 'ako postanem predsjednik' nego 'kad postanem predsjednik'. Najveći protivnik sam ja sam sebi jer ne smijem napraviti grešku. Ne bojim se greške, ali moram biti oprezan. Nisam kukavica, ali pretjerano hrabre su samo budale", pričao je samouvjereni Bandić novinarima u Osijeku objašnjavajući kako će na državnoj razini napraviti isto što je napravio na gradskoj jer mu je cilj da svi građani Hrvatske žive barem jednako dobro kao Zagrepčani.

Bandićeva službena kampanja počet će, najavio je, iduću subotu. Ranije su postojale priče da će turneja iz Iloka krenuti već danas, ali Bandić je izgleda ipak odlučio da je 35 dana u autobusu previše, odnosno da će i 28 dana biti dovoljno. Tijekom tog vremena bit će na godišnjem odmoru od gradonačelničkih obaveza, a mijenjat će ga netko od njegovih zamjenika. "Nisam bio na godišnjem deset godina", podsjetio je radišni Bandić.


Reci što misliš!