Događaji

o aktualnostima

Bandić: Na jesen očekujem promjene i rekonstrukciju Vlade

Bandić: Na jesen očekujem promjene i rekonstrukciju Vlade
Luka Stanzl/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u srijedu je istaknuo kako je na sjednicu Gradske skupštine koja će se održati u četvrtak uputio prijedlog Plana gospodarenja otpadom Grada Zagreba i očekuje da taj njegov prijedlog na Skupštini prođe.

Na pitanje hoće li njegova stranka i Klub zastupnika u Saboru podržati izbor ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića za potpredsjednika Vlade te Darka Horvata za ministra gospodarstva, Bandić je rekao da će njegova stranka poduprijeti svaki pozitivan pomak koji jamči boljitak ljudi ove zemlje.

Poručio je da su oni najpouzdaniji partner Vladi, ali da najesen očekuju znatnije promjene i rekonstrukciju Vlade, koja će jamčiti apsolutni iskorak na tom polju.

Na pitanje je li on spreman na iskorak u Gradskoj upravi s obzirom da su mu tri pročelnika na funkcijama koji imaju optužnicu i čekaju suđenje, a Zakon o lokalnoj samoupravi je jasan, Bandić je odgovorio da on samo poštuje i provodi zakon. Rekao je da nije točno da bi osobe koje imaju kazneni postupak trebale biti suspendirane. "Moji pročelnici će biti oni koje ja predložim i izaberem sukladno pozitivnim zakonskim propisima", rekao je.


Reci što misliš!