Politika

Sabor danas o Vladi, proračunu i arbitraži

Sabor danas o Vladi, proračunu i arbitraži

Parlament bi prijedlog ratifikacije sporazuma sa Slovenijom trebao raspraviti potkraj ovog ili početkom idućeg mjeseca. Sabor je na prošloj sjednici većinom glasova dao suglasnost Vladi, odnosno premijerki da ga potpiše

Aktualnim prijepodnevom Sabor je počeo posljednju ovogodišnju sjednicu. Na dnevnom redu je 37 točaka. Zastupnici bi trebali donijeti državni proračun za iduću godinu, ratificirirati arbitražni sporazum sa Slovenijom te raspraviti prijedlog imenovanja Đure Popijača za novog ministra gospodarstva i Darka Milinovića i Ivana Šukera za potpredsjednike Vlade. O imenovanjima bi Sabor trebao raspravljati nakon aktualnog sata, javlja HTV .

Novi gospodarski tim - Šuker, Popijač i Škegro

Parlament bi prijedlog ratifikacije sporazuma sa Slovenijom trebao raspraviti potkraj ovog ili početkom idućeg mjeseca. Sabor je na prošloj sjednici većinom glasova dao suglasnost Vladi, odnosno premijerki da ga potpiše. O spomenutoj ratifikaciji, prije rasprave na plenarnoj sjednici, svoje stajalište trebaju dati tri saborska odbora - za vanjsku politiku, za europske integracije te Nacionalni odbor za praćenje pregovora s EU-om.

Iako je 15. sjednica najavljena do 11. prosinca, Predsjedništvo je ostavilo mogućnost da Sabor, zbog ratifikacije arbitražnog sporazuma te donošenja državnog proračuna za iduću godinu, zasjeda i 14. i 15. prosinca, dakle do kraja ustavnog roka za redovito zasjedanje.

 


Reci što misliš!