Politika

114,9 milijardi kuna rashoda

Sabor danas raspravlja o proračunu

 Sabor danas raspravlja o proračunu

Prvi čovjek državnih financija uoči rasprave je optimist, iako su i neki članovi Domoljubne koalicije najavili da neće podržati proračun

Sabor zasjedanje nastavlja raspravom o proračunu za ovu godinu. Prema njemu su planirani prihodi od 114,9 milijardi kuna, a rashodi od 122,4 milijarde, te deficit od 7,5 milijardi kuna ili 2,2 posto BDP-a.

Na materijalnim rashodima planiraju se uštede od 260 milijuna kuna, subvencijama 550 milijuna, pomoćima 300, naknadama građanima i kućanstvima 560 milijuna kuna, ostalim rashodima 550, te na nabavi nefinancijske imovine 280 milijuna kuna.

Prvi čovjek državnih financija uoči rasprave je optimist, iako su i neki članovi Domoljubne koalicije najavili da neće podržati proračun.

Ministar Zdravko Marić.

‘‘I neki dan kad sam komentirao ocjenu kreditne agencije Moody‘s rekao sam da očekuje da će proračun biti izglasan. A obzirom da je i prvi proračun za novu vladu, sigurno da u određenim segmentima i dinamike i malo povišenih tonova očekujem. Ali mislim da ćemo u konačnici imati proračun‘‘, rekao je Marić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.