Politika

Ipak izglasan

U saboru bez oporbe izglasan proračun!

U saboru bez oporbe izglasan proračun!

Prema neslužbenim najavama zastupnici SDP-a i HNS-a napustili su sabornicu netom prije glasanja o proračunu za 2011. Prije toga vladajući su glatko odbili 34 amandmana HSP-ovca Daniela Srba i nezavisnog zastupnika Zorana Vinkovića

'Ovakav proračun predstavlja nasilje nad građanima, a takvo nasilje zahtjeva terapiju, a to su izbori. Mi u ovakvom nasilju nad građanima ne želimo sudjelovati', kratko je poručio HNS-ov Zlatko Koračević.

Kazao je da ovakav proračun ne čuva standard građana nego samo očuvanje na vlasti, da ne brani mirovine nego vodi k slomu mirovinskog sustava, te da ne štiti djecu nego ih vodi u dužničko ropstvo.

Netom prije nego što su HNS i SDP napustili sabornicu, vladajući su odbili sve amandmane na proračun. O amandmanima HSP-ovog Daniela Srba, teškim 13 milijuna kuna, nije se ni raspravljalo jer nisu podnesneni u skladu sa zakonom, odnosno Srbi nije naveo za što traži te novce.

Odbijeni su i amandmani nezavisnog zastupnika Zorana Vinkovića koji je tražio 204 milijuna kuna uglavnom za projekte koji se odnose na Đakovo i Slavoniju poput rodilišta i Ergele Đakovo.

Vladajući su potom bez problema prilikom glasanja dobili podršku za proračun, te je on prošao s 83 glasa za i šest protiv.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.