Politika

Optužbe

Dodik: Mesić je ustaša

Dodik: Mesić je ustaša

U svojem intervjuu kojega je objavio Kurir, Dodik naglašava da je Hrvatska ta koja je nastala na etničkom čišćenju, a ne entitet na čijem je on čelu

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić je na početku rata zastupao ustaške parole i na toj ideologiji Srbi su protjerani iz njegove države", rekao je premijer Republike Srpske, Milorad Dodik. Ovime se nastavlja niz neugodnih tonova koje izmjenjuju aktualni hrvatski predsjednik Mesić i premijer RS, Dodik.

U svojem intervjuu kojega je objavio Kurir, Dodik naglašava da je Hrvatska ta koja je nastala na etničkom čišćenju, a ne entitet na čijem je on čelu.

"Mesić vodi antisrpsku politiku. On sada želi zanemariti etničko čišćenje Srba koje se događalo u Hrvatskoj, bacajući krivicu na druge.", rekao je Dodik i dodao da je Mesić "potpomognut savjetima svojih mentora iz Sarajeva, Harisa Silajdžića i Željka Komšića i ostalih".

Prema Dodikovim riječima, povratak Srba u Hrvatsku je i sada nemoguć, "hapse ih čim se pojave na granici, što dokazuje da Hrvatska nastavlja s etničkim čišćenjem", zaključuje Dodik.

"Oni Srbi koji su preživjeli rat sada razmišljaju kako da odu iz Hrvatske, pošto tamo nemaju osigurana građanska prava", dodaje Dodik.


Reci što misliš!