Politika

Koliko su potrošili?

GONG i TIH danas o financiranju predsjedničkih kampanja

GONG i TIH danas o financiranju predsjedničkih kampanja

Na konferenciji će biti predstavljena analiza stvarnog utroška sredstava kandidata u drugome krugu predsjedničkih izbora na oglašavanje u medijima te procjena realnih troškova kampanje

U Zagrebu će se održati zajednička konferencija za novinare GONG-a i TIH-a na temu transparentnog financiranja predizbornih kampanja, a povodom dostave prijevremenih financijskih izvještaja predsjedničkih kandidata Državnom izbornom povjerenstvu, javlja HTV

Na konferenciji će biti predstavljena analiza stvarnog utroška sredstava kandidata u drugome krugu predsjedničkih izbora na oglašavanje u medijima te procjena realnih troškova kampanje na temelju podataka o aktivnostima kandidata objavljenih na njihovim internetskim stranicama.

Josipović potrošio 4,7 milijuna kuna

SDP-ov predsjednički kandidat Ivo Josipović do 31. prosinca u izbornoj je kampanji ukupno potrošio oko 4,7 milijuna kuna. Od toga je najviše, 3,1 milijun kuna, donirao SDP, stoji u drugom privremenom izvješću o visini i izvorima novca utrošenog u predsjedničkoj kampanji. Izvješće su članovi Josipovićevog izbornog stožera 3. siječnja predali Državnom izbornom povjerenstvu (DIP).

Bandić prikupio 7 milijuna kuna

Na internetskoj stranici nezavisnog predsjedničkog kandidata Milana Bandića objavljeno je Prijevremeno izvješće o prikupljenim sredstvima za troškove kampanje. Tako su objavili kako je do 31. prosinca 2009. prikupio 6.986.061,15 kuna.

Navedeno je i dodatnih sedam pravnih osoba, koje su darovale ukupno 570.000 kuna. Uz darovana sredstva, u izvješću je navedena i stavka vlastitih sredstava kandidata u iznosu od 13.428,34 kuna.


Reci što misliš!