Politika

Korupcija

Slovenija: Privedena petorica visokopozicioniranih dužnosnika

Slovenija: Privedena petorica visokopozicioniranih dužnosnika

U Sloveniji je u tijeku istraga slučajeva gospodarskog kriminala, korupcije i drugih težih kaznenih djela u kojima su među osumnjičenima kontroverzni Zmago Jelinčić, Srečko Prijatelj, obojica članovi SNS-a, zatim ministar za poljoprivredu Milan Pogačnik, gradonačelnik Murske Sobote Anton Štihec i nekadašnji predsjednik uprave Luke Kopar Robert Časar. U pritvoru su zadržane četiri osobe, od kojih se jedna pozvala na zastupnički imunitet, piše Radio Televizija Slovenije.

"Kriminalistička policija u predkaznenom postupku na širem području Slovenije provodi opsežne aktivnosti kojima se istražuje gospodarski kriminal, korupcija i drugi teži oblici kriminala", stoji u službenom priopćenju glasnogovornika odjela za kriminal, Drage Menegalija.

Policija upala u ministarstvo poljoprivrede, prostore općine Murska Sobota, prostore SNS-a i dom Zmage Jelinčića

Kriminalistička policija je upala u prostore SNS-a i uz pratnju Jelinčića u njegov dom u Ljubljani. Zmago Jelinčić je kazao da se ovdje radi o protuudarcu ministrice unutarnjih poslova Katerine Kresal.

Policija se trenutno nalazi u prostorima ministarstva za poljoprivredu i u prostorima općine Murska Sobota.

"U ovoj akciji koja se odvija na prostoru Kopra, Ljubljane, Nove Gorice i Murske Sobote, policija provodi kućna pretraživanja i pretražuje prostore određenih državnih institucija, u kojima se traži poslovna dokumentacija i drugi materijalni dokazi, koji će služiti kao dokaz u daljnjem kaznenom postupku", stoji u priopćenju. Menegalij je kazao da je policija oduzela slobode petorici osoba i privela ih.

Današnji događaj je rezultat višemjesećne kriminalističke istrage na temelju osnovane sumnje kaznenih djela korupcije i zlouporabe položaja.


Reci što misliš!