Crna Kronika

Slovenski građevinari osumnjičeni za korupciju branit će se sa slobode

Slovenski građevinari osumnjičeni za korupciju branit će se sa slobode

Usprkos njihovom puštanju na slobodu, istraga se nastavlja

Direktori najvećih slovenskih građevinskih poduzeća, koji su prekjučer pritvoreni, zajedno s više drugih osoba, zbog sumnji u korupciju i gospodarski kriminal, branit će se sa slobode, jer nije prihvaćen zahtjev državnog odvjetništva da im se odredi jednomjesečni pritvor.

Direktor ljubljanskog SCT-a Ivan Zidar (Foto: 24ur.com)

Direktor ljubljanskog SCT-a Ivan Zidar i direktorica Vegrada Hilda Tovšak u srijedu kasno navečer privedeni su istražnoj sutkinji, koja se nije odlučila za određivanje pritvora temeljem opasnosti od bijega ili zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, pa su pušteni kućama, a u slučaju podizanja optužnice branit će se sa slobode, javili su u danas slovenski mediji.

U utorak je iz pritvora, odmah po uhićenju, pušten direktor građevinskog poduzeća "Primorje" Dušan Černigoj, koji se pozvao na imunitet koji ima kao član gornjeg doma parlamenta.

Kako izvješćuju mediji, istraga vezana uz malverzacije "građevinskog lobija", koja je započeta prije više mjeseci, a uključuje i sumnje u pranje novca i prelijevanja novčanih sredstava na privatne račune, nastavlja se.


Reci što misliš!