Politika

Održivi povratak

Josipović danas na sastanku s Dodikom

Josipović danas na sastanku s Dodikom

Cilj tog posjeta je potaknuti održiv povratak. Iz Dervente svi se odlaze pokloniti žrtvama u tri sela - Sijekovcu, Briševu i Kozarcu - redom srpskim, hrvatskim i muslimanskim žrtvama

Drugi dan posjeta BiH hrvatski predsjednik Ivo Josipović posjetit će Derventu i Banju Luku, javlja HTV

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik pridružit će se hrvatskom predsjedniku, zajedno s čelnikom SDA Sulejmanom Tihićem, visokim povjerenikom EU-a Valentinom Inzkom, te predstavnicima hrvatskih političkih stranaka u BiH na sastanku u općini Derventa, možda i najzornijem primjeru gotovo nikakvog povratka Hrvata u Bosansku Posavinu.

Cilj tog posjeta je potaknuti održiv povratak. Iz Dervente svi se odlaze pokloniti žrtvama u tri sela - Sijekovcu, Briševu i Kozarcu - redom srpskim, hrvatskim i muslimanskim žrtvama.

Za razliku od bivšega stanara Pantovčaka, koji je Dodika znao nazvati i tumorom kojega treba odstraniti, sadašnji hrvatski predsjednik očito želi Dodika, koji je politički realitet, htio to netko ili ne, dovesti u dijalog.

U Uredu hrvatskog predsjednika ističu da sastanak s Dodikom nije službeni, nego radni. Posebno su naglasili da Josipović ne ide u posjet jer kao državni poglavar može službeno posjetiti samo drugu državu, a to je BiH. Ne možemo zatvarati oči ni pred gospodarskim mogućnostima koje stoje pred Hrvatskom, smatraju na Pantovčaku.

Josipović će se sastati i s vrhbosanskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem te banjolučkim biskupom Franjom Komaricom.


Reci što misliš!