Politika

Plaće

Vlada i Javne službe na sastanku o plaćama

Vlada i Javne službe na sastanku o plaćama

Sindikati su do sada uspješno odbijali Vladin prijedlog da se ove godine ukine regres, božićnica i darovi za djecu zaposlenima u državnim i javnim službama te državnim i javnim poduzećima

U Banskim dvorima počeo je sastanak između Vlade i Sindikata javnih službi. Predsjednik GSV-a Božidar Kalmeta sindikate javnih službi pozvao je na razgovor oko sporazuma koji su ti sindikati s Vladom potpisali prije godinu dana, a riječ je o usklađivanju plaća u javnom sektoru sa BDP-om, javlja HTV

Prema tom Sporazumu, plaće javnih službenika od 1. siječnja 2010. usklađuju se s inflacijom, a povišica od 6 posto bit će im vraćena nakon što dva uzastopna tromjesečja BDP bude prosječno rastao za dva posto.

U međuvremenu, zbog gospodarske krize, plaće u javnim i državnim službama smanjene su za šest posto.

Sindikati su do sada uspješno odbijali Vladin prijedlog da se ove godine ukine regres, božićnica i darovi za djecu zaposlenima u državnim i javnim službama te državnim i javnim poduzećima.

Jedino je pregovarački odbor Sindikata državnih službi potpisao nedavno s Vladom sporazum kojim se iskazuje suglasnost da se u ovoj godini ne isplati božićnica, nego da se sredstva preusmjere odgovarajućom preraspodjelom za pomoć nezaposlenima.


Reci što misliš!