Politika

Oporba ignorira

Pusić jedina prisustvovala premijerkinom sastanku

Pusić jedina prisustvovala premijerkinom sastanku

Sastanku na koji su pozvani svi čelnici parlametarnih stranaka, prisustvovali su, osim vladajuće koalicije, samo HDSSB, dok se SDP, HNS, IDS i Laburisti nisu pojavili

Predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s Europskom unijom Vesna Pusić, kako je i najavila, pojavila se na sastanku o aktivnostima vezanim uz završetak pristupnih pregovora RH s Europskom unijom koji je danas u Vladi sazvala Jadranka Kosor.

Pusić na sastanku nije bila u svojstvu predstavnika Hrvatske narodne stranke. Sastanku na koji su pozvani svi čelnici parlametarnih stranaka, prisustvovali su, osim vladajuće koalicije, samo HDSSB, dok se SDP, HNS, IDS i Laburisti nisu pojavili.

Pusić je prije sastanka izjavila kako bi to mogao biti informativan sastanak te da svi imaju pravo na informacije vezane uz tijek pregovora s Europskom unijom. Dodala je i da predsjednik HNS-a nije došao na sastanak, jer smatra da je suvišan takav opći sastanak kojemu je samo cilj potvrđivanje saveza za Europu koji postoji već dugo.

Njezin oporbeni kolege, SDP-ovo Zoran Milanović navedeni je sastanak nazvao marketinškim, a ne političkim potezom te pozvao premijerku da ga pozove onda kada pripremi neki ozbiljniji sastanak na temu konačnog završetka pregovora RH s Europskom unijom.

Premijerka mu je uzvratila kako će na sastanak doći oni koji su za pregovore i ulazak u EU, dok se oni koji nisu za to, ne moraju ni pojaviti. Nije se dugo čekao odgovor oporbenog čelnika koji je na ovu izjavu premijerke rekao da je to isto kao da on kaže da tko ne dođe na sastanak nije za Hrvatsku. "Jadno! Jadno!", zaključio je predsjednik SDP-a Zoran Milanović.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.