Politika

SDP Zadarske županije

Održan Forum Seniora SDP-a Zadarske županije

Održan Forum Seniora SDP-a Zadarske županije

Bez obzira s istaknutim zadovoljstvom postignutim u proteklom periodu, članovi konvencije smatraju kako im to ne daje za pravo da se uspavaju

Ovog petka, 10. prosinca 2010. , u prostorima SDP-a na Trgu pet bunara, održana je redovita izvještajno izborna konvencija Foruma seniora SDP-a zadarske Županije.

Forum seniora SDP-a, kao intersno-politički oblik organiziranja članstva stranke, ali i onih koji to nisu a podržavaju socijaldemokratsku orjentaciju, na razini Županije sačinjavaju forumi gradskih organizacija Zadra, Biograda te Paga i općinskih organizacija Obrovca, Gračaca i uskoro Sukošana.

U nazočnosti gostiju konvencije, Sutjeske Mišak - potpredsjednica Foruma Seniora SDP-a Hrvatske; Renate Sabljar Dračevac - predsjednica ŽO SDP-a; Nikole Turčinova - tajnik ŽO SDP-a; Sabine Glasovac - potpredsjednica GO SDP Zadar i članice Glavnog odbora SDP Hrvatske, te Tatjane Petrić - predsjednica Foruma žena SDP-a Zadar, članovi konvencije su u otvorenoj i demokratskoj raspravi angažirano raspravljali o poduzetim aktivnostima u proteklom periodu.

Iz rasprava se moglo zaključiti, o čemu su svjedočili i gosti konvencije, kako je Forum opravdao svoje postojanje kako kroz aktivnosti u samoj stranci, ali jednako tako i u ukupnom društvenom životu zajednice u kojoj egzistiraju.

Spomenimo tek vrlo angažirano djelovanje u sklopu predizbornih i izbornih aktivnosti od lokalne do nacionalne razine, obilježavanje dana starijih osoba, posjećivanje i pomoć u domovima osoba starije životne dobi, organizacija i provođenje zdravstvenih i edukativnih programa itd.

Bez obzira s istaknutim zadovoljstvom postignutim u proteklom periodu, članovi konvencije smatraju kako im to ne daje za pravo da se uspavaju. Naprotiv, sadašnji, vrlo ozbiljni trenutak u Republici Hrvatskoj, a time i na podružju zadarske Županije, kojeg značajno obilježavaju brojni socijalni konflikti poticani nepoštivanjima pozitivnih zakona Republike, „pravo" na rad bez plaće, kaotičnost na tržištu rada i poslovanja, koprupcija, kriminal, izostanak istinskog političkog i socijalnog dijaloga itd., iziskuje daljnje sadžajnije i aktivnije djelovanje, kako samog Foruma, tako i cijelog SDP-a.

U izbornom dijelu konvencije za novu predsjednicu Foruma izabrana je Atanasija Babović, za zamjenika Željko Vranković, te za tajnicu Mirjana Dušević Gauta. U deveteročlano predsjedništvo izabrani su: Dragan Ranj, Sutjeska Mišak, Ivan Muić, Luka Filipović; Mirjana Juriša Prlina, Milan Kralj te Pavica Milić. U nadzorni odbor: Ante Sikirić, Šime Pavić i Đurđica Sabalić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.