Politika

Slučaj Sanader se nastavlja

Protiv Sanadera svjedoči i Jadranka Kosor?

Protiv Sanadera svjedoči i Jadranka Kosor?

Nema milosti pred Uskokom! Svi će doći na red...

U zahtjevu Uskoka za određivanje istražnog zatvora Ivi Sanaderu  navodi se da je tijekom istrage potrebno ispitati i osobe s kojima je bivši predsjednik Vlade i HDZ-a neposredno ili posredno kontaktirao.

Novi list, na osnovu izjava osoba bliskih istrazi, piše kako će se među svjedocima koje će Uskok tijekom istrage ispitati naći i Jadranka Kosor te još nekoliko visokopozicioniranih HDZ-ovaca.

U svojoj obrani Mladen Barišić je rekao da se 1. srpnja prošle godine, na dan kada je Sanader pobjegao s premijerske pozicije, u Vladinoj zgradi sastao i s njegovom nasljednicom Jadrankom Kosor.

Navodno su tema sastanka bila sredstva koja je Barišić držao u svome sefu u kampanji, a za koje je Sanader pred njim rekao da bi se mogla iskoristiti za predsjedničke izbore.

Na Sanaderov upit, Barišić je rekao da raspolaže sa 2 milijuna i 300 tisuća kuna.

Navodno je to iznenadilo i uplašilo premijerku, ali Sanader je kazao kako se izbori dobivaju sa jednom trećinom legalno dobivenih sredstava i dvije trećine "ispod stola". Za sada je poznato da su to jedina preostala sredstva koja neosporno potječu od poslovanja Fimi-Medije s državnim poduzećima.

Među onima koji bi mogli biti ispitani u istrazi, a s kojima je Sanader posredno ili neposredno kontaktirao, navode se glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić, njegov prethodnik Ivan Jarnjak te neki ministri.

Vjerojatno će biti pozvan i zamjenik glavnog tajnika HDZ-a Josip Šarić, koji je na toj funkciji bio i za vrijeme Bačića i za vrijeme Jarnjaka. Barišić je rekao da je on osoba koja je primala novac iz crnog fonda, no Šarić te optužbe odbacuje.

Tvrdi da se odrekao mjesečne plaće i to godinu dana, kada je iz uprave Hrvatske lutrije došao raditi u HDZ.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.