Politika

Reagiranje na odluku Haaškog vijeća

HSP dr. Ante Starčevića pozdravlja odluku Žalbenog vijeća Haaškog suda

HSP dr. Ante Starčevića pozdravlja odluku Žalbenog vijeća Haaškog suda

HSP dr. Ante Starčević pozdravlja odluku Žalbenog vijeća Haaškog suda kojom je naložilo Republici Hrvatskoj da prekine sve kaznene postupke protiv članova obrane generala Gotovine za djela usmjerena na ispunjenje njihovih službenih dužnosti pred MKSJ, da prekine sve sadašnje i buduće istrage protiv članova obrane za djela kojima se ispunjavaju njihove službene dužnosti pred MKSJ te da obrani vrati sav zaplijenjeni materijal od članova obrane, što se odnosi na dokumente, kompjutere, CD-e i diskete.

'Odluka žalbenog vijeća potvrđuje naše ranije stajalište da je službena vlast u Hrvatskoj postupala kao produžena ruka Tužiteljstva u Haagu i nezakonito progonila članove tima obrane generala Gotovine. Naime, pale su krinke i retorička demagogija predstavnika službene vlasti kako sve čine da pomognu obranama generala u Haagu', navode u priopćenju.

Prema tome, netočno su tvrdnje iz Ministarstva pravosuđa:' - Ovo je još jedan dokaz tome da smo u našoj potrazi za dokumentima išli široko i temeljito, iako nam se stalno prigovaralo da se nedovoljno trudimo. Sada je očito da nije tako - kažu u Ministarstvu'- dapače, to je dokaz da su poduzimali nezakonite radnje koje su odmagale obrani generala Gotovine.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.