Politika

Usmeni dogovor

Saborski zastupnici sklopili primirje

Saborski zastupnici sklopili primirje

Predsjednik Sabora još je jedanput naglasio kako rasprave mogu biti oštre i polemične, no bez govora mržnje i ponižavanja druge strane

Nakon dvosatne sjednice proširenog predsjedništva Sabora klubovi zastupnika dogovorili su se da će do kraja ovog saziva rasprave voditi pristojno i tolerantno te da će se ubuduće suzdržati od vrijeđanja.

Dakle, sklopljeno je primirje, no samo uz usmena jamstva da će se ono doista provoditi.

Jedan od najglasnijih zastupnika. koji je zapravo i izazvao sukob Bebića sa potpredsjednicima Vladimirom Šeksom i Ivanom Jarnjakom prošloga tjedna, Dinko Burić, obećao je da neće vrijeđati HDZ-ovce, no da od oštre rasprave i dosjetki neće odustati, javlja HTV .

Predsjednik Sabora još je jedanput naglasio kako rasprave mogu biti oštre i polemične, no bez govora mržnje i ponižavanja druge strane.

Na pitanje je li izgladio situaciju sa Šeksom i Jarnjakom, odgovorio je da nikakvu situaciju s njima nije ni trebao gladiti ni popravljati. Sve je bilo pred licem javnosti i svatko je mogao zaključiti ono što je vidio i htio. Podsjetio je na situaciju kada mu je "lijevi blok" u sabornici zapljeskao kada nije udovoljio zahtjevu HDZ-a da opomene zastupnika. Ne trebaju mi ti aplauzi, radije neka mi pomognu. Tražim da u Saboru možemo raspravljati, polemizirati, oštro kvalificirati, ali ne uvredljivo, zaključio je.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.