Politika

Država zločina?

Grubišić: Hoće li Hrvatska biti država utemeljena na zločinu?

Grubišić: Hoće li Hrvatska biti država utemeljena na zločinu?

Grubišić je rekao: 'Pa što će naša djeca – hoće li Hrvatska biti država utemeljena na zločinu?

Presuda generalima Gotovini, Čermaku i Markaču, posebice kazne koje su izrečene Gotovini i Markaču, izazvale su i nezadovoljstvo, ali i šok među malobrojnim političarima koji su čitanje presude pratili u Saboru.

'Katastrofa, žalosno i sramotno za hrvatsku Vladu. Ne za narod hrvatski. Hrvatska politika od 2000. do danas je izdajnička, sluganska i ona je svojim nedjelovanjem i sluganskim i poltronskim mentalitetom zapravo dobrim dijelom doprinijela ovakvoj presudi', bio je prvi komentar HDSSB-ovog Bore Grubišića na presudu generalima, koju u HDSSB-u, kako je rekao, ne priznaju.

Upitan kako komentira činjenicu da se presuda, ali i kazne temelje na udruženom zločinačkom pothvatu, Grubišić je rekao: 'Pa što će naša djeca – hoće li Hrvatska biti država utemeljena na zločinu? To je ono što nas boli, to je ono što je nemoguće. Prvi hrvatski predsjednik vođa zločinačke organizacije - je l' to Hrvatskoj treba?

Napadi na gradove u Krajini su bili nezakoniti – znači Hrvatska nije imala pravo osloboditi svoj teritorij. To je strašno. Nigdje se ne spominje agresija Srbije, Crne Gore i Republike Srpske na Hrvatsku. Je l' Hrvatska trebala ići praćkom i ljubiti neprijatelje? Mislim da je ovo sud politički, a hrvatska Vlada je propustila učiniti puno toga da drugačije odreagira, posebno u svezi ocjene da je ovo udruženi zločinački pothvat.'

Novinari su u Saboru pokušali zaustaviti i HDZ-ovog Andriju Hebranga, no on je samo uz kratki pozdrav iz Sabora otišao u Vladu. U Vladi se navodno nalazi i HDZ-ov Vladimir Šeks.

Reakcije na presudu uskoro bi trebali dati SDP-ov predsjednik Zoran Milanović, HNS-ov Radimir Čačić, a očekuje se i reakcija premijerke Jadranke Kosor.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.