Politika

Neprofesionalni govor

Sabor: oštar sukob Milanovića i Jandrokovića

Sabor: oštar sukob Milanovića i Jandrokovića

Zastupnik HDZ-a Gordan Jandroković i premijer Zoran Milanović oštro su se verbalno sukobili danas u Saboru, a Jandroković je zaradio opomenu jer je predsjednika Vlade prozvao da govori kao "ulični huligan".

"Govorili ste kao ulični huligan, ali to je vaše pravo i tako se ponašajte. Što i očekivati od jednog nesposobnog skorojevića", rekao je Jandroković.

Milanović je, naime, nezadovoljan Jandrokovićevom raspravom o izvješću o održanim sastancima Europskog vijeća u prošloj godini ustvrdio kako primjedbe daje čovjek koji "nema svjetonazor" i koji se, u vrijeme HDZ-ove vlasti, "ugnijezdio u kabinetu ministra vanjskih poslova".

Jandroković je u svom izlaganju rekao da se "ova vlada i ministri nisu iskreno identificirali s postignućima iz pristupnih pregovora".

"Danas kada smo punopravna članica očekujem da ta identifikacija s europskim vrijednostima i postignućima iz pregovora ozbiljno zapljusne i Vladu RH i da nam se ne događaju slučajevi kao što je slučaj s europskim uhidbenim nalogom, slučajevi gdje je evidentan sukob interesa da nitko ne reagira, da nam se ne događaju slučajevi u kojima mijenjamo Ustav po nedemokratskoj proceduri", rekao je Jandroković.

Također je kazao da biti Europljanin znači slijediti određene vrijednosti i da one mogu biti opće, ljudske, ali i političke, gospodarske itd.

"Kada se pozivamo na ljudske vrijednosti", odgovorio mu je Milanović, "onda budimo malo ponizniji". Upitao je Jandrokovića je li u zatvoru posjetio "čovjeka koji ga je za ruku doveo u politiku i ugurao u HDZ".

"Nemojte mi vi govoriti o ljudskim vrijednostima, a opet govorite o čemu hoćete - to je vaše pravo", rekao je premijer te ustvrdio da je Jandrokovićev "svjetonazor oportunistički".

Odgovarajući na primjedbu Jandrokovića da se u Saboru i Vladi premalo govori o EU, Milanović je ironično rekao da je "vladajuća stranka, vladajuća većina kriva zbog toga što u javnosti ne odjekuju žustri tonovi rasprava o dnevnim redovima Europskog vijeća".

Jandroković je demantirao da ga je netko doveo u HDZ i rekao je Milanoviću da ne razumije zašto vrijeđa i prosipa mržnju i na taj način zasjenjuje raspravu o europskim vrijednostima.

"U pravu su oni koji govore da je jedini razlog i smisao vašeg političkog djelovanja vaš osobni rejting, vaš PR i osobni imidž. Briga vas za hrvatske građane", poručio je Milanoviću i rekao mu da govori kao ulični huligan zbog čega je zaradio opomenu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.