Politika

EU

Vlada: Nismo manipulirali pregovaračkim dokumentima

Vlada: Nismo manipulirali pregovaračkim dokumentima

Vlada je već počela s prilagođenom kampanjom informiranja javnosti

"Nema nikakve manipulacije, nikakvih friziranja informacija. Dokumenti koji su objavljeni na internetskim stranicama su identični dokumentima koje je vlada usvajala tijekom pregovora", uvjeravao je danas državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Andrej Plenković, odbacujući tvrdnje kako je Vlada manipulirala pregovaračkim dokumentima.

Na konferenciji za novinare u prostorijama MVPEI-a, Plenković je kazao kako je Hrvatska već objavila više dokumenata nego neke druge novopridošle članice.

Uvjeri pristupanja Hrvatske Europskoj uniji bit će poznati, kazao je, tek u pristupnom ugovoru koji bi trebao biti izrađen krajem studenog ili početkom prosinca.

Na vladinim internetskim stranicama za sada je objavljeno, kazao je, 139 dokumenata s 35 pregovaračkih poglavlja, a riječ je, dodaje, o dokumentima koje je Vlada mogla objaviti.

Plenković se složio kako su dokumenti pisani pravnim jezikom koji nije razumljiv građanima, no ,dodaje, Vlada je već počela s prilagođenom kampanjom informiranja javnosti.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.