Politika

Makarska

Kosor: Linić ima hrabrosti reći ono što Milanović nema

Kosor: Linić ima hrabrosti reći ono što Milanović nema

Dodala je kako Linić najavljuje rasprodaju svega što je preostalo, čak i HEP-a

Slavko Linić ima hrabrosti reći ono što Milanović nema - da će dovesti MMF. To znači smanjivanje plaća za oko 80 posto ljudi zaposlenih u državnim službama, uvođenje poreza na imovinu, kaže premijerka Kosor, prenosi 24sata.hr

- Mi smo protiv uvođenja takvog poreza, a MMF su najbolje osjetili hrvatski branitelji i zaposleni u državnim službama, a smanjene su bile i rodiljne naknade. Mi smo u startu smanjili za 20 posto rashode za koje oporba nije htjela glasovati -izjavila je premijerka Jadranka Kosor u Makarskoj zamoljena da komentira najave o mogućem dolasku MMF-a.

Dodala je kako Linić najavljuje rasprodaju svega što je preostalo, čak i HEP-a. A ova vlast, poručila je premijerka neće prodavati ni HEP ni šume ni vodu. Podsjetila je kako je njena vlada donijela Zakon o zabrani prodaje HEP-a.

Na upit kako komentira činjenicu da je Branimir Glavaš nositelj liste HDSSB-a, Kosor je izjavila: "Kad je donesena presuda stranka je pokazala da ne poštuje odluke Suda. To su stranke koje vode u krivom smjeru, rekla je, poručujući kako moramo poštovati sudbenu vlast, a oni su višekratno pokazali da im to ne pada na pamet. To je posao za DIP, ustvrdila je.

Glede financiranja HDZ-ove kampanje rekla je kako GONG opetovano preskače činjenicu da Kukuriku koalicija može postojati tek kada se raspišu izbori. - A oni su već prekršili izborno zakonodavstvo. Neće se moći predstavljati kao Kukuriku koalicija, a GONG o tome ne govori, rekla je. Upitana za troškove kampanje Kosor ističe da je Zakon o financiranju političkih stranaka vrlo jasan restriktivan i stog. Mimo njega neće se moći ni lipa potrošiti. Kampanja počinje kad se izbori raspišu, naglasila je.

Jadranka Kosor koja u Makarskoj boravi u povodu Dana Grada označila je početak radova na izgradnji lukobrana u što će biti uloženo 20 milijuna kuna. Premijerka je svečano otvorila radove i na izgradnji 130 stanova iz programa POS-a. Investicija je vrijedna gotovo 68 milijuna kuna.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.