Politika

Sisak

Lesar: HDZ i SDP zagovaraju jednaki gospodarski program - uzmi sirotinji

Lesar: HDZ i SDP zagovaraju jednaki gospodarski program - uzmi sirotinji

Lesar se založio za jačanje instituta neposredne demokracije odnosno za provođenje referenduma kod svh važnih odluka

Neodrživo je stanje da hrvatsko gospodarstvo bilježi 1,6 milijardi kuna gubitka, a banke u Hrvatskoj 4,5 milijardi dobiti, koju iznose van i financiraju razvoj gospodarstva Njemačke, Austrije ili Italije, otkud su već te banke, piše slobodnadalmacija.hr

Neodrživo je stanje da netko u Hrvatskoj može prodati tvrtku za milijardu kuna i iznijeti novac van bez da plati jednu kunu poreza. Neodrživo je stanje da obje najveće stranke, HDZ i SDP zagovaraju jednaki gospodarski program, bit kojega je da se uzme sirotinji, krešu radnička prava i mirovine kao jedini načini izlaska iz krize.

Zbog toga pozivam građane Hrvatske da izađu na izbore i biraju kandidate Hrvatskih laburista - Stranke rada i tako već u startu, odmah, 4. prosinca, načine taj neophodni bolni rez na putu oporavka Hrvatske, rez koji će razvlastiti 21 godinu vladajuću političku elitu. Rekao je ovo Dragutin Lesar, nositelj svih lista Hrvatskih laburista, u ponedjeljak navečer u Sisku, prigodom predstavljanja programa i kandidata u 6. izbornoj jedinici.

Lesar se založio za jačanje instituta neposredne demokracije odnosno za provođenje referenduma kod svh važnih odluka. - Mi smo šest puta mijenjali Ustav, ulazili u NATO, usvajali arbitražni sporazum sa Slovenijom , a niti jednom nismo pitali građane Hrvatske na referendumu što misle o tome. To ćemo promijeniti, mi se ne bojimo svojih građana i njhovog stava o ključnim pitanjima, rekao je Lesar. Istaknuo je kako Hrvatski laburisti neće nikada koalirati s HDZ-om, te sa strankama koje su činile HDZ-ovu vladajuću koaliciju.

- Koalirat ćemo s onim strankama koje prihvaćaju 10 ključnih točaka našega programa. Čuli smi smo neki dan kako 'politički direktor' Kukuriku koalicije Radimir Čačić ističe kako će u slučaju da ima pomanjka mandata za saveznike pozvati manjinske kandidate. Ja ga podsjećam da je tih osam manjinskih zastupnika pomoglo Sanaderu i Jadranki Kosor da unište i opljačkaju Hrvatsku. Mi nećemo koalirati s onima koji su Sanaderu držali lotru, zaključio je Lesar u ponedjeljak u Sisku.

SD/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.