Politika

Izbori 2011.

Josipović, Kosor i Milanović obavili građansku dužnost

Josipović, Kosor i Milanović obavili građansku dužnost

U Hrvatskoj su u tijeku Izbori za sedmi saziv hrvatskog Sabora. Svoju su građansku dužnost rano jutros obavili predsjednik RH Ivo Josipović, te predsjednici dvaju najjačih parlamentarnih stranaka Jadranka Kosor i Zoran Milanović.

Na biračko mjesto Zoran Milanović stigao je nekoliko minuta iza 8 sati u pratnji supruge, a na biralište je stigao pješice.

"Očekujem pobjedu", izjavio je Milanović novinarima nakon glasovanja, rekavši kako pobjedu očekuje zbog povjerenja građana jer su, dodao je, izbori stvar povjerenja.

Novinare je zanimalo i što će raditi danas na izborni dan, na što je Milanović odgovorio kako će prvi dio ove nedjelje posvetiti obitelji, sportu i glazbi, a drugi dio službi i služenju, te da će, ako pobjedi na parlamentarnim izborima, odmah početi raditi.

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor glasovala je jutros u 1. Izbornoj jedinici na biračkom mjestu 117, u Osnovnoj školi Antuna Gustava Matoša.

"Želim da Hrvatice i Hrvati danas sami odluče o svojoj sudbini i sudbini Hrvatske u slijedeće četiri godine, a ne da umjesto njih odlučuju neki drugi, da odlučuju mediji i ankete", izjavila je Jadranka Kosor novinarima nakon glasovanja.

Istaknula je da je ovo trenutak u kojem odlučujemo o svojoj sudbini te kako vjeruje da će hrvatski građani izabrati one koji će i dalje voditi bespoštednu borbu protiv korupcije, ali i biti na čelu Vlade RH kada Hrvatska postane članica EU.

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović glasovao je jutros na izborima za sedmi saziv Hrvatskoga sabora, izjavivši novinarima kako vjeruje da će nova Vlada odlučno poduzeti sve da se izađe iz gospodarske krize te kako se nada da će suradnja s novom Vladom, bez obzira na to tko pobijedi na izborima, biti još bolja nego dosad.

"Vjerujem da će nova Vlada odlučno poduzeti sve da se izađe iz gospodarske krize", kazao je Josipović nakon glasovanja na biračkom mjestu u Palmotićevoj 30, gdje je zajedno sa suprugom Mirjanom stigao jutros nešto poslije 9 sati.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.