Politika

što su napravili?

100 dana Vlade

100 dana Vlade
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Na današnjoj sjednici Vlade premijer Andrej Plenković trebao bi se progodno obratiti javnosti, a tijekom vikenda u Splitu već je naveo niz pomaka koje je ova Vlada napravila

Vlada Andreja Plenkovića danas navršava 100 dana u Banskim dvorima. Drugi pokušaj koalicije HDZ-a i MOST-a stabilniji je od prvog, iako različita mišljenja koalicijskih partnera i dalje dovode do zastoja u radu Vlade.

Na današnjoj sjednici Vlade premijer Andrej Plenković trebao bi se progodno obratiti javnosti, a tijekom vikenda u Splitu već je naveo niz pomaka koje je ova Vlada napravila.

"Da smo prva Vlada i Sabor koji je povećao sredstva za Oružane snage, hrvatske branitelje, koji je stavio u fokus demografsku obnovu Hrvatske. Božićnice su isplaćene bez rebalansa, minimalna plaća je povećana, zajedno više nego kumulativno od 2012. do 2015. prošle Kukuriku vlasti", poručio je premijer Plenković.

Na dnevnom redu Vlade, uz ostalo, naći će se i prijedlog strategije upravljanja javnim dugom do 2019. godine, ali i očitovanje na prijedlog oporbe  za pokretanje pitanje povjerenja ministru znanosti i obrazovanja Pavi Barišiću.

Prijedlog je uputilo 45 zastupnika SDP-a, HNS-a i HSU-a, a nakon što je krajem prošle godine Odbor za etiku u znanosti i visokom obrazovanju ocijenio kako je prijava četvorice znanstvenika protiv ministra Barišića za plagiranje više dijelova tuđih članaka, knjiga i internetskih izvora djelomično opravdana.


Reci što misliš!