Politika

zbog izložbe anna franck

Centar Simon Wiesenthal tražik hitnu smjenu šibenskog ravnatelja Josipa Belamarića

Centar Simon Wiesenthal tražik hitnu smjenu šibenskog ravnatelja Josipa Belamarića

Centar Simon Wiesenthal sa sjedištem u Jeruzalemu uputio je prosvjedno pismo hrvatskom veleposlanstvu u Tel Avivu, zahtijevajući hitnu smjenu Josipa Belamarića.

Belamarić je ravnatelj Tehničke škole u Šibeniku koji je zabranio izložiti panoe s prikazima partizana i ustaških zločina protiv Srba, Židova, Roma i hrvatskih antifašista u sklopu međunarodne izložbe ‘Anne Frank – povijest za sadašnjost’, zbog čega je izložba napustila Šibenik.

Lovac na naciste Efraim Zuroff, direktor za Istočnu Europu u Centru Simon Wiesenthal, jutros je uputio pismo Tini Krce, opunomoćenoj ministrici i privremenoj otpravnici poslova u hrvatskom veleposlanstvu u Tel Avivu, upozoravajući je na opasnost od prepuštanja obrazovanja srednjoškolaca simpatizerima ustaša.

- Pretpostavljam da ste itekako svjesni ustaških zločina i da prepoznajete važnost učenja hrvatske djece o opasnostima nacionalističkog ekstremizma, stoji u pismu kojim se Krce obavještava o zgroženosti Centra Simon Wiesenthal time što je jedna srednjoškolska ustanova u Šibeniku ‘povjerena simpatizerima ustaša’.

Više na Šibenskom portalu.


Reci što misliš!