Politika

Dvojezičnost u Vukovaru

Karamarko: Pupovčeva je izjava neozbiljna

Karamarko: Pupovčeva je izjava neozbiljna

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u Bjelovaru je prokomentirao najnovija događanja u Vukovaru, a osvrnuo se i na izjavu Milorada Pupovca koji je prozvao i vlast i oporbu da su krivi za situaciju u tom gradu i poručio im da se ne igraju s vatrom.

"Imam najdublje razumijevanje za stradalnike, ali za one koji njima manipuliraju da bi se dokopali vlasti, pa opet nakon toga izglasali Statut u Vukovaru o dvojezičnosti ili Zakon o dvojezičnosti nemam razumijevanja", poručio je danas iz Vukovara Milorad Pupovac, a njegova je izjava, predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, u najmanju ruku, iznenadila.

"Vrlo neozbiljna izjava. On je pametan čovjek i svjestan je da je ova Vlada nezakonito instalirala ćirilicu u Vukovaru", rekao je Karamarko.

Karamarko cijelu krivicu vidi u Vladi te podsjeća na svoje ranije izjave - članak osam koji kaže: "Odredbe Ustavnog zakona i odredbe posebnih zakona kojima se uređuju prava i slobode pripadnika nacionalnih manjina moraju se tumačiti i primjenjivati sa svrhom poštivanja pripadnika nacionalnih manjina i hrvatskog naroda, razvijanja razumijevanja, solidarnosti, snošljivosti i dijaloga među njima".

"Članak osam priječi sprovođenje tog zakona. Ova Vlada siluje Zakon i nezakonito je polijepila te ploče ćirilične u Vukovaru. Prema tome, ova Vlada je odgovorna za sve što se događa".

Inače, šef HDZ-a danas se osvrnuo i na navodne turbulentne odnose u koaliciji. Najnoviji kamen spoticanja SDP-a i HNS-a navodno je ukidanje porezne olakšice za prvu nekretninu.

"Sada je već svima jasno da je ta pukotina među koalicijskim partnerima sve veća i veća. Drago mi je da se u HNS-u ponekad javi glas razuma, pa ono što proizvodi ova Vlada - i gospodin Linić i Milanović, doista je za preispitivati na neki način", ustvrdio je predsjednik HDZ-a.

Karamarko kaže kako je Vlada uništila gospodarstva te da pojedini koalicijski partneri to vide, no 'vjerojatno zbog svojih sinekura još ne napuštaju tu koaliciju'.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.