Politika

Zagreb

Prva ovogodišnja sjednica Vlade

Prva ovogodišnja sjednica Vlade
Patrik Macek/PIXSELL

Premijer i ministri okupit će se na prvoj ovogodišnjoj sjednici Vlade.

Vlada će dati suglasnost na odluku o odabiru savjetnika za pronalaženje investitora u hotelijerstvo i prateće ponude otoka Veliki Brijun. Kao najpovoljnija odabire se ponuda Zajednice ponuditelja Horwath i Horwath Consulting d.o.o., Zagreb i Raiffeisen Centrobank Beč, vrijedna više od 8 milijuna kuna.

Ministar zaštite okoliša i prirode s odabranim ponuditeljem potpisat će ugovor. Nakon što savjetnik izvrši svoje usluge, Ministarstvo će Vladi dostaviti prijedlog modela koncesije za hotelijerstvo i prateće ponude otoka Veliki Brijun.

Na Vladi je i Nacrt prijedloga odluke o donošenju Prostornog plana područja posebnih obilježja Parka prirode Telašćica. Vlada će dati suglasnost HEP-u za ugovaranje prolongata kredita kod Splitske banke u iznosu od 16.000.000,00 eura.

Na dnevnom redu su izmjene Uredbe o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u državnoj službi, kao i prijedlog odluke o davanju suglasnosti na uplatu viška prihoda HERE u proračun. Iz proračunske zalihe odobrit će se 30.000 eura Ministarstvu vanjskih poslova za troškove arbitražnog postupka, a na sjednici Vlade će se naći i Izvješće o korištenju sredstava Proračunske zalihe za 2013. s projekcijama za 2014. i 2015. godinu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.