Politika

Radimir Čačić više nije član HNS-a

HNS danas o Čačićevom izbacivanju iz stranke

HNS danas o Čačićevom izbacivanju iz stranke

Stranka će o konkretnijim razlozima, a nakon jučer donesene jedoglasne odluke, izvijestiti na konferenciji za medije u 9 sati.

Radimir Čačić više nije član HNS-a. Odlučilo je tako Predsjedništvo stranke koje je jučer vijećalo u punom sastavu. Odluku je objavila šefica stranke Vesna Pusić.

"Predsjedništvo HNS-a zasjedalo je u punom sastavu, sve članice i članovi Predsjedništva bili su prisutni. Raspravljali smo o ovom slučaju i jendoglasno je donesena odluka da se Radimir Čačić isključi iz HNS-a. To je odluka koja je konačna po našem Statutu i Pravilniku o članstvu", rekla je Pusić.

O ovakvom se mogućem ishodu nagađa već danima, posebice nakon što je vrh stranke poslao jasnu poruku da nitko ne može biti "iznad stranke" Nisu zadovoljni Čačićevim druženjima s članovima HNS-a i osobama iz javnog i političkog života, dogovaranjem i udruživanjem s nestranačkim ljudima ali i njegovim porukama povratka i nezadovoljstva stranačkim vodstvom. Protiv Čačićevog izbacivanja stali su HNS-ovci sjeverozapadne Hrvatske. Međimurski HNS demantirao je kako je na tim druženijima ikad bilo riječi o politici ili koaliranju, a podršku bivšem šefu stranke dali su i varaždinski narodnjaci.

Čačić cijelo ovo vrijeme nije istupao u javnost, no njemu bliski izvori govore kako je i njemu ova odluka bila očekivana. Na odsluženju zatvorske kazne je do svibnja. Detalje o Čačićevom izbacivanju stranka će iznijeti na konferenciji za medije u 9 sati u središnjici stranke.

Predsjedništvo HNS-a Varaždinske županije sastaje se u 14 sati u Ivancu nakon čega će izaći sa službenim stajalištem podupiru li Radimira Čačića ili Vesnu Pusić. Raskol u HNS-u komentirao je i šef HDZ-a Tomislav Karamko:

"To svakako može utjecati na HNS, na kukuriku koaliciju... Ionako su ti procesi disperzije očiti u njihovim redovima što nije dobro za Vladu koja jako jako loše, odnosno nikako ne radi", rekao je Karamarko.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.