Politika

Sabor

Milanović: Moji prethodnici u Saboru još uvijek nisu dohvatili moju minutažu

 Milanović: Moji prethodnici u Saboru još uvijek nisu dohvatili moju minutažu

Bivši premijer Zoran Milanović prisegnuo je danas u Saboru zajedno s ostalim ministrima u svojoj Vladi.

Odgovarao je potom i na novinarska pitanja pa i na ono koliko ćemo ga često viđati u Sabornici. Milanović je rekao da je u svom prvom mandatu kao predsjednik SDP-a u oporbi bio često kritiziran da malo govorim, no u te četiri godine između 2007. i 2011. napravili su, kaže, bilancu.

"Imao sam imao minutažu, koliko god bila kvalitetna ili nekvalitetna, da me moja tri prethodnika usporediva još nisu dohvatili. Tada sam bio za nekog aktivan, za nekog neaktivan, ali više od 3 puta aktivniji od bilo koga s kim se mogu uspoređivati. Ali to nije jedini kriterij.", rekao je bivši premijer.

Naglasio je da će biti ovdje fizički kad bude potrebno te da će klub voditi kao i stranku."Imati jasnu viziju, jasnu energiju što je bitno, kad treba reći ne, kada treba lupiti šakom o stol...", kaže Milanović.

Na pitanje kakva će SDP biti oporba, odgovorio je da će biti kompetentna i konstruktivna, kada je to u nacionalnom interesu ali bez milosti jer ova vlast i većina koju imamo naprosto, smatra, ne zaslužuje nikakvo poštovanje. Osvrnuo se pritom i na glasanje u Saboru gdje je, nakon dogovora, veliki broj glasovao protiv.

"Tako nikad nije bilo u Hrvatskom saboru. Naravno, i Milanka i Vesna su izabrane, ali ovo se ovako ne radi. To govori o ljudskom moralu", rekao je Milanović.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.