Politika

Bit će to drugo premijerovo izvješće

Milanović sutra podnosi Saboru izvješće o stanju nacije

Milanović sutra podnosi Saboru izvješće o stanju nacije

Saborski Poslovnik propisuje da premijer jednanput godišnje, na početku jesenskog zasjedanja, Saboru usmeno predstavi Vladino izvješće

Premijer Zoran Milanović sutra će Hrvatskom saboru predstaviti godišnje izvješće Vlade te zastupnike upoznati što je Vlada učinila u proteklih godinu dana, odnosno o uočenim pojavama, problemima i stanju u društvu.

Bit će to drugo premijerovo izvješće o stanju nacije, jer je praksa podnošenja takvog izvješća u parlamentarni život uvedena prošle godine.

Saborski Poslovnik propisuje da premijer jednanput godišnje, na početku jesenskog zasjedanja, Saboru usmeno predstavi Vladino izvješće.

Podnošenje izvješća i način rasprave precizno su propisani - premijer može govoriti najduže sat vremena, replike nisu dopuštene, a o izvješću mogu raspravljati samo predstavnici klubova, ne i zastupnici pojedinačno.

Predstavnici klubova, a sada ih je u Saboru 13, imaju pravo govoriti najduže po 20 minuta. Kad klubovi kažu svoje, premijer ima pravo na 20-minutno završno izlaganje.

Izvješće i rasprava mogu Saboru biti podloga za donošenje akata kojima će obvezati Vladu na poduzimanje određenih radnji.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.