Politika

Sabor:

Salapić: Ako Beograd ne osudi Šešeljeve istupe, Hrvatska može stopirati Srbiju u EU

Salapić: Ako Beograd ne osudi Šešeljeve istupe, Hrvatska može stopirati Srbiju u EU

U Saboru traje rasprava o Deklaraciji kojom se oštro osuđuje puštanje Vojislava Šešelja iz haškog pritvora. Inicijatorica Deklaracije, nezavisna Jadranka Kosor, iznijela je glavne poruke Deklaracije.

"Pozivam Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju da opozove svoju odluku o privremenom puštanju optuženog Vojislava Šešelja na slobodu. Naglašavam obvezu Republike Srbije kao države kandidatkinje za članstvo u EU da nedvosmisleno osudi svaki govor mržnje, projekt Velike Srbije i prekrajanje međunarodno priznatih granica u skladu s vrijednostima međunarodnog prava", rekla je Jadranka Kosor.

Ako službeni Beograd ne osudi političke istupe Šešelja, Hrvatska ima pravo i može upotrijebiti mehanizme kako bi stopirala put Srbije prema EU, poručio je HDSSB-ov Josip Salapić.

"Tražimo od susjedne zemlje da se ponaša kao zemlja kandidat za ulazak u EU i da poštuje hrvatske nacionalne interese, a to je prije svega interes obrane našeg digniteta i nećemo dozvoliti da neki pomahnitali luđak na ulicama Beograda prijeti bez reakcija sa Markovog trga i ovdje iz Hrvatskog sabora", rekao je Salapić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.