Politika

Nove kazne

Talijanska vlada usvojila mjere borbe protiv terorizma

Talijanska vlada usvojila mjere borbe protiv terorizma

Talijanska vlada u utorak je usvojila mjere borbe protiv terorizma, posebice za borce koji se pridružuju radikalnim islamistima u Iraku i Siriji, rekao je ministar unutarnjih poslova Angelino Alfano.

 

Ministar je novinarima objasnio da će Italija u kazneni zakon uvesti nove kazne za osobe koje se u inozemstvu uključuju u terorističke organizacije.

Kazne od tri do šest godina zatvora čekaju one koji se bore u inozemstvu i one koji ih financiraju i podržavaju, rekao je ministar. "Odlazak u borbu u inozemstvo od sada je kazneno djelo", rekao je ministar i precizirao da to ranije nije bilo moguće jer nije postojala zakonska osnova.

Kazna od pet do 10 godina zatvora predviđena je za one koji se pripremaju za terorističke akcije, dodao je Alfano, bez dodatnih objašnjenja.

Strože kazne su također predviđene za one koji na internetu veličaju terorizam, uz mogućnost blokiranja nekih stranica.

Borba protiv terorizma bit će u nadležnosti državnog odvjetništva protiv mafije, koje će moći primijeniti jednake mjere. Broj vojnika uključenih u protuteroristički nadzor u sklopu plana "sigurnih ulica" s 3000 bit će povećan na 4800, rekla je ministrica obrane Roberta Pinotti i dodala da će oko 600 dodatnih vojnika biti uključeno u nadzor Svjetske izložbe u svibnju u Milanu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.