Politika

Pantovčak

Grabar-Kitarović i Usupašvili zagovaraju intenziviranje odnosa

Grabar-Kitarović i Usupašvili zagovaraju intenziviranje odnosa

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović primila je predsjednika Parlamenta Gruzije Davida Usupašvilija i u razgovoru s njime zaključila kako unatoč odličnim i prijateljskim odnosima Hrvatske i Gruzije, tim odnosima nedostaje intenziteta, kaže se u priopćenju što ga je u ponedjeljak izdao ured predsjednice.

Grabar-Kitarović je istaknula gospodarsku suradnju, posebno energetiku, turizam i prehrambenu industriju te suradnju u kulturi kao moguća područja daljnjeg produbljivanja bilateralnih odnosa. Založila se i za jačanje političkih kontakata i susreta te ponovila predanost Hrvatske suverenosti i teritorijalnoj cjelovitosti Gruzije.

Hrvatska nudi i svoja iskustva u procesu razminiranja te potpisivanje sporazuma o suradnji na tom polju, istaknula je hrvatska predsjednica.

Usupašvili je zahvalio hrvatskoj predsjednici na potpori Gruziji i svemu što je učinila dok je bila na funkciji pomoćnice glavnog tajnika NATO-a i posebno istaknuo da je za trajanja njezina mandata u NATO-u Gruzija napravila iskorak u odnosima sa Savezom.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.