Politika

Osvrt

Karamarko: Ideja vraćanja vojnog roka mi je bliska

 Karamarko: Ideja vraćanja vojnog roka mi je bliska

Ideju predsjednice Kolinde Grabar Kitarović o vraćanju obaveznog vojnog roka u trajanju od 3 mjeseca, o čemu u Vladi ne razmišljaju, komentirao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Kaže da je njemu ta ideja bliska.
 

 
"Smatram da Hrvatska osim profesionalne vojske mora imati ljude koji moraju biti spremni, obučeni u svakom trenutku braniti domovinu. Sigurnosna situacija se komplicira i mislim da o takvom nečemu moramo razmišljati", rekao je Karamarko i dodao "vidjet ćemo što će o tome reći naši partneri".

Istaknuo je zadovoljstvo odlukom Žalbenog vijeća haškog tribunala da se Vojislav Šešelj mora vratiti u pritvor.
 
"Taj čovjek još uvijek čeka presudu, vratio se na slobodu i širio mržnju i ideje koje su 90-ih širili i zbog kojih je došlo to rata i agresije, velikih žrtava i teških posljedica i zato mogu izraziti samo zadovoljstvo zbog toga", rekao je predsjednik HDZ-a. Ponovio je da ministar branitelja Predrag Matić treba dati ostavku i da je to trebao učiniti još davno, a da to što nije pokazuje bešćutnost vlade. Osvrnuo se na korištenje kuće u Zaprešiću u kojoj spava Đuro Glogoški.
 
"Oni da su ispravni, svaki bi dan omogućili gospodinu Glogoškom da se ode odmoriti u tu kuću kao 100-postotni invalid. I svima ostalima. Vlada i ministar Matić trebali su osigurati posebnu skrb braniteljima dok prosvjeduju bez obzira što prosvjeduju protiv njih. To bi bilo korektno prema braniteljima, a ne sada će oni zatvoriti, prenamijeniti kuću.. Jako loše i jadne reakcije. Ali, to je ova Vlada", komentirao je Karamarko.

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.