Politika

Komentar

Primorac: Vladine mjere palijativne, jednom će doći na naplatu

Primorac: Vladine mjere palijativne, jednom će doći na naplatu

Vladin plan ušteda koji danas šalje u Bruxelles, ekonomski analitičar Žarko Primorac nazvao je palijativnim mjerama. Upozorava da su nam nužne suštinske reforme.

Sankcije nam ne prijete. Europska komisija će uglavnom prihvatiti Vladine mjere jer ni njima nije do stvaranja takve napete atmosfere, smatra Primorac i upozorava da je pravi problem to što smo kronično u deficitu i što deficit raste.

 

Ove mjere su palijativno rješavanje problema i rješavanje problema od slučaja do slučaja. Tako se može jedanput ili dvaput spasiti stvar, ali ne rješavamo suštinu problema, naglašava Primorac. Objašnjava da je najveći problem to što imamo visoku potrošnju u odnosu na ono što se proizvodi u ovoj zemlji.

"Suština se ne rješava i zato se ja bojim da ćemo se mi s ovakvim ili sličnim problemima sresti opet, i opet, i opet dok jednog dana to ne prevrši mjeru i dođemo do sankcija."- naglašava.

Primorac dodaje da su to jednokratne mjere, ali da moramo biti realni i priznati da se čuda ne događaju preko noći. Kaže da je ova godina izgubljena za reforme jer je izborna godina.

"Mi ćemo ovu godinu preplivati, ali nas čeka 2016. godina u kojoj će Vlada, koja god dođe na vlast, morati stisnuti zube i zagristi gorku jabuku."- zaključio je Primorac.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.