Politika

Ministar obrane

Kotromanović: Predsjednica nije pročitala zakon

Kotromanović: Predsjednica nije pročitala zakon

Nakon što je u petak u intervjuu HRT-u predsjednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila da je ona ta, kao vrhovna zapovjednica oružanih snaga, koja treba donijeti odluku o vojnoj paradi povodom proslave Oluje, ministar obrane Ante Kotromanović to je demantirao.

Kotromanović je izjavio da je zakonom jasno utvrđeno upravljanje oružanim snagama u ratu i miru, te da u ratu načelnik Glavnoga stožera Oružanih snaga prima i provodi odluke predsjednika, a u mirnodopskim uvjetima odluke Vlade.

Ministar Kotromanović je istaknuo da je on proteklih godina osobno potpisao nekoliko stotina takvih odluka, a zadnja je bila odluka o organizaciji proslave 20. obljetnice akcije "Bljesak" i mimohoda. Drugačije ne može biti jer bi se kršio zakon, poentirao je Kotromanović. Dodao je da će konačnu odluku o proslavi Oluje i mimohodu donijeti nedavno osnovani Državni odbor za obilježavanje 20. godišnjice akcije Oluja.

"Očito predsjednica nije pročitala što piše, drugačije ne može biti, inače bi bilo sve kršenje zakona i ustava, to ne želimo ni ona ni ja", izjavio je ministar Kotromanović.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.