Politika

Sprema li se nova koalicija?

Tajanstveni sastanak Josipovića i Čačića

Tajanstveni sastanak Josipovića i Čačića

Čelnik stranke Naprijed Hrvatska Ivo Josipović i čelnik Narodne stranke - Reformisti Radimir Čačić susreli su se danas u zagrebačkom hotelu Panorama, a na odlasku ih je uhvatilo budno oko fotoreportera Pixsella. Pretpostavlja se da je dvojac razgovarao o pripremama za nadolazeće izbore, ali i o mogućnosti koaliranja

S Josipovićem je u društvu bio bivši HNS-ovac, pa SDP-ovac Mislav Žagar, dok je Čačiću pravila društvo bivša HNS-ovka Alenka Kočiša Čičin-Šain.

Razgovaralo se najvjerojatnije o eventualnom zajedničkom nastupu na nadolazećim parlamentarnim izborima. Naime, Čačić je prije mjesec dana jasno dao do znanja da je spreman koalirati s Josipovićem. 'Mogući partneri su nam svi u političkom centru, od bivšeg predsjednika Ive Josipovića do Jadranke Kosor', kazao je tada Čačić za 24sata.

O koalicijama je nedavno pričao i Josipović, potvrdivši da njegova stranka razgovara s PGS-om i Međimurskim demokratskim savezom. 'Najprije želimo surađivati s regionalnim strankama i onima koje žele ozbiljne reforme, bez kojih je grčki scenarij sasvim izvjestan', kazao je Josipović.

Podsjetimo, podršku Josipoviću Čačić je na neki način dao već na osnivačkoj skupštini stranke Napijed Hrvatska, kada se pojavio kao gost.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.